Історична година пам’яті і пошанування «З Україною в серці»

 Нехай ніхто не половинить, твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно, бо ти на всіх у нас одна.
Одна від Заходу й до Сходу, володарка земель і вод –
Ніхто не ділить хай народу, бо не поділиться народ.
Нехай ніхто не половинить, твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно, бо ти на світі в нас одна
Народ мій є ! В його волячих жилах
Козацька кров пульсує і гуде !
В. Симоненко


Кожен час має своє покликання і своїх героїв. Маємо їх і ми, українці. Незримий історичний та енергетичний зв’язок існує, є очевидним між видатними діячами українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої Світової війни, часів відродження української державності і Героями Майдану, воїнів – захисників українського Донбасу.

День захисника України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва та з 2015 року є державним. У нашій книгозбірні проведено історичну годину пам’яті та пошанування «З Україною в серці». Вчитель історії Куца Надія Дмитрівна повела стежиною історичного екскурсу віх історії нашої держави від сивої давнини до сьогодення.
На заході згадали усі покоління захисників, які показали приклади мужності і героїзму, захищаючи Вітчизну від часів Запорізької Січі, Другої Світової війни і до наших днів. Весь народ нашої держави об‘єднався нині проти російського агресора. Сили АТО намагаються протистояти терористам. На полі битви – захисники, воїни.
Слова шани і вдячності надсилали своїм героям-землякам і всім,хто став на захист рідної України. Хвилиною пам’яті вшанували всіх,хто поклав своє життя за правду,волю і незалежність нашої держави.
Велику правду для усіх єдину , Наш гордий клич народові несе: Батьківщині будь вірний до загину, Нам Україна вища понад усе! Так урочисто і впевнено дарував віршовані рядки учасник заходу Ростислав Кузьма. Тепло і радість вітаннями надсилали поетичними рядками про героїзм,відвагу і любов до рідної матінки-землі Надія Небоженко, Похила Валентина,Слоїк Марійка,Король Зоряна,Андрієвська Катя.
Про свято Покрова Пречистої Богородиці, яке з давніх часів зміцнювало в душах козаків надію на опіку і заступництво Матері Божої, історію козацтва, користувачі бібліотеки мали змогу дізнатись із представленої до уваги користувачів бібліотеки книжкової виставки : « Ми всі під Твоїм Покровом,козацька слава і основа ».
Також на заході в онлайні . звучали пісні про Україну і про її героїв . Благословенна та держава, Що має відданих синів! Нехай боронить Матір Божа Від ворожнечі та війни!
Бібліотекар побажала всім присутнім пам’ятати героїв і захисників України, які полягли за свою державу, полягли за наше майбутнє, полягли за всіх нас. Набиратись від них міцності духу, незламності та сили задля того, щоб будувати таку Україну, про яку вони мріяли і за яку віддали своє життя ! Миру у ваших душах і у славній Україні.





Коментарі

Популярні публікації