"Мова моя барвінкова, диво калинове"

 Мово рідна! Мово невмируща!
Нездоланна в просторі віків
Ти потрібна нам, як хліб насущний,
Як дарунок вічний прабатьків.
Мова рідна! В ній мудрість віків і пам'ять тисячоліть. У ній щирість, радощі й печаль народу, його труд і піт, і кров, і сміх. Мова - це серце нації, а нація має своє обличчя, свій характер, свою культуру, мораль, честь і гідність, свої святині, своє минуле, сьогодення і майбутнє. Мова - це невичерпна духовна скарбниця, яку народ постійно збагачує своїм досвідом, здобутками свого культурного розвитку.
«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу — це його мова, ота багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування»,— писав Панас Мирний.
З нагоди міжнародного Дня рідної мови в Звиняцькій сільській бібліотеці оформлена тематична поличка «О мово рідна, ти ніжний цвіт» і провели годину спілкування «Мова моя барвінкова,диво калинове» з молодшими користувачами сільської бібліотеки. Бібліотекар розповіла дітям про звичаї і обряди українського народу. Якою красою милуємося рідної природи, вслухаємося в чарівні мелодії пісень, вбираємо в себе ніжні звуки української мови.
           Діти брали участь у різних конкурсах «Дерево казок» - зривали листочки і відповідали на запитання, «Чарівний мішечок», «Чарівні слова» - треба було відгадати з якої казки, «Намалюй Колобка» - учасники із закритими очима малювали Колобка, відгадували загадки, також переглянули відео мультфільм «Том і Джері». Діти дуже були задоволені, їм сподобався цей захід, з бібліотеки вони пішли у доброму настрої. По закінченню свята були вручені солодкі призи.

Коментарі

Популярні публікації