«Горнусь до тебе,Україно!»

24 серпня 1991 року Верховна Рада України урочисто прийняла Акт проголошення України незалежною, самостійною, демократичною державою. Мільйони українців встали з колін, відчули себе людьми, викликали у світі захоплення. Ми заявили про себе, як про велику націю, гідну зайняти достойне місце в світовій спільноті, бо зуміли відродитись, воскреснути з попелу. Наші серця, наші думки звеличуються, сповнюються силою від української землі. Для кожного з нас вона – Україна – найрідніша, наймиліша, найкрасивіша на світі. І сьогодні ми святкуємо 25 річницю проголошення незалежності нашої держави.
   День Незалежності – найважливіше національне свято для українців. Воно виплекане багатьма поколіннями героїчних борців за волю та територіальну цілісність України.
   Саме цього року ми усвідомили справжню цінність нашої Незалежності, яка набула нового особливого значення для кожного українця.
   Незалежність – це Революція Гідності, яка започаткувала процес очищення України від корупції, несправедливості та беззаконня.
   Незалежність – це Небесна Сотня й ті Герої-Патріоти, які брали участь в антитерористичній операції, поклавши і душу, і тіло у боротьбі за майбутнє нашої країни.
   Незалежність – це мирні жителі, які безневинно загинули від рук терористів- сепаратистів.
   Незалежність сьогодні – це той незламний бойовий дух відважних воїнів, які, ризикуючи своїм життям, зараз стоять на сторожі безпеки нашої Вітчизни.
   Разом ми зможемо відстояти свою Незалежність і довести собі й усьому світу, що українці – це надія, яка має непохитну волю до свободи, не переробну жагу до справедливості та вроджене почуття єдності.
   Україна була, є і завжди буде незалежною та суверенною державою. Миру, добра, злагоди та процвітання!
   Наша бібліотека долучилася до святкування Дня Незалежності, була організована книжкова виставка: «Тепло долонь, і розуму, і серця я-Україні милій віддаю»» на якій представлені книги запрошували користувачів у подорож по рідній країні, знайомлять із історією України, її державним устроєм та символікою, дають повне уявлення про Україну, як незалежну демократичну державу. Спільно із школою,Будинком культури підготовлено та проведено літературно-музичне свято «Горнусь до тебе.Україно! Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх тих,хто здобував незалежнівсть. З вітальним словом звернулась до односельчан депутат районної ради Тетяна Яблонь. Учасники заходу віршами та музичними дарунками вітали присутніх із святом.


 

Коментарі

Популярні публікації