Світ береже материнська любов.

Багато в світі різних слів
І різних виразів чимало,
Та найласкавіше із них
І найрідніше слово – «мама».
Ось і прийшов на нашу землю травень, оспіваний у піснях, гаптований солов’їним співом і приніс нам шановане свято – День матері.
Кожний із нас з самого дитинства несе в душі єдиний неповторний образ мами, котра завжди розуміє, пробачає, завжди жаліє і щиро любить свою дитину.
У всіх народів, у всі віки жінка – мати була богинею, добрим ангелом домашнього вогнища. Її мудрість поважали в сім’ї, в її обіймах знаходили спокій дитячі серця. Чим більша любов дитини до матері, тим світліше її життя.
Бібліотекар звернулася до користувачів зі словами: «Та чи знайдеться доволі слів, щоб оповісти про мамину мудрість, сердечність, самовідданість, роботящість, дбайливість, терплячість, щедрість, ніжність? Слова то знайдуться, але завжди їх буде замало й ніколи не буде доволі» та читала легенду «Мамина любов» в якій описана сила материнської любові.
З пошани до матеріі для матері у Будинку культури спільно із школою, дошкільним закладом «Дзвіночок», працівниками Будинку культури, бібліотеки підготовлено та проведено літературно-музичне свято «Світ береже материнська любов».
З вітальним словом з нагоди свята звернулась сільський голова Надія Олексіївна Безушко. Вірші для найдорожчих мам декламували- Андрієвська Катерина, Івахів Тарас, Мальована Ангеліна,Штогрин Матвій, Слонь Соломія, Капаць Софія та вихованці дитячого садочку «Дзвіночок». Музичні дарунки під орудою художнього керівника Вуйчик Степана Станіславовича і директора Будинку культури Полівчук Івана Богдановича звучали у виконанні- Капаць Анастасії, Кузик Діани,Пласкіної Вікторії, Пласкіної Андріани, Слоїк Марійки, Підперигора Анатолія, Водвуда Івана,Скуржанського Тараса.
Свічка палкого материнського серця повсякчас освітлює життєву дорогу своїх дітей, тож нехай і вдячність дітей матерям ніколи не буває запізнілою. В бібліотеці оформлено книжкову виставку: «Горнусь до матері своєї», на якій були представлені збірки художніх творів присвячених величному образу Матері. Книги ,у яких оспівано образ берегині домашнього вогнища.
Матерів мільйони. І кожна несе в серці любов. Кожен скаже: «Найкраща мама – моя мама, бо безмежна її ніжність».







Коментарі

Популярні публікації