Олесю Терентійовичу Гончару - 100 років.

Олесь Гончар - видатний письменник, великий майстер слова, чиї твори заслужено вважаються класикою.
Олесь Гончар був романтиком, і закономірний його потяг до краси знайшов своє відображення в героях його творів. Вони красиві, самовіддані, вірні, чесні. У них він втілює ідеал людини, спонукаючи сучасників бути творцями, мислителями, господарями на своїй землі.
"Маємо відродити в наших сучасних українцях і українську генетичну пам'ять, почуття гідності, маємо і до збайдужілих душ торкнутися запашистим євшан-зіллям рідного слова".
                                            Олесь Гончар
Олесь Гончар - це письменник, який чудово поєднує лірику з епосом, романтизм із реалізмом.                                                                                               Твори Олеся Гончара широко відомі не лише в нашій країні, а й за її межами. Книжкові видання письменника виходили більш як тридцятьма мовами народів світу.
З нагоди 100 річного ювілею Олеся Гончара в бібліотеці організована книжкова виставка
«Він звів для нас собор душі" та проведено бесіду «Його слово навчає та виховує».                                                                                        У книгозбірні проведено годину-портрет «Він запалив у душах любов до України».                                                                                       Вірші до пошанування ювіляра читали-Градова Світлана та Андрієська Оля.                                                                                            Зав. бібліотекою розповіла присутнім про життєвий та творчий шлях Олеся Гончара та провела перегляд творчої спадщини.




Коментарі

Популярні публікації