Степан Бандера - життя, присвячене свободі

До 110-річчя від дня народження Степана Бандери в нашій бібліотеці підготовлена тематична виставка історичного портрету «Степан Бандера-життя, присвячене свободі».
На виставці представлені історичні, наукові, історико-документальні видання. Статті із періодики, що знаходяться в фондах ЦРБ, в яких представлено Степана Бандеру, як історичну особу, теоретика і провідного діяча українського національного-визвольного руху 1930-1950 років.
II Великий збір ОУН у квітні 1941 р. обрав його головою революційного проводу, який підготував «похідні групи» ОУН та ініціював проголошення відновлення української державності 30 червня 1941р.
Представлені видання висвітлюють події дитинства, юності, шкільні та студентські роки майбутнього Героя, розгортаються драматичні Львівський та Варшавський процеси над нескореним Провідником української нації та його бойовими побратимами. Ув’язнення в польських та німецьких тюрмах і концтаборах не спинило його боротьби за волю Україну.
Сьогодні ім’я Степана Бандери – це символ української нації. Бо все його життя було покладено на перспективу української революції. Тому знайомство з такою літературою виховує в молоді патріотичні та національні почуття і є прикладом служіння національній ідеї.

Коментарі

Популярні публікації