У мові рідній і минуле, й майбутнє, у ній народу суть, його життя

Любіть красу своєї мови,
Звучання слів і запах слів.
Це квітка ніжна і чудова
Широких батьківських степів.

21 лютого наша країна разом з усім світом відзначає День рідної мови. Це день повернення українців до їхньої історичної пам'яті. І одним із шляхів до такого повернення є оволодіння рідною, українською мовою. Шукаймо разом цей шлях. Намагаймося, розбудити заснулі серця наших співгромадян, допомагаймо їм усвідомити себе українцями. Повертаючись до національного - повертаємось до себе, з допомогою рідної мови.
Наша мова - одна з найдревніших і найбагатших серед тисяч мов світу. Чи всі ми, носії цієї чудової мови, належно дбаємо про неї? Чи всі усвідомлюємо, яким великим скарбом володіємо?
   У слові рідної мови прихована та енергія, що розкріпачує людину, робить її незалежною, допомагає усвідомити свою значущість у світі, дає захисток душі й духу.
   Кажуть, у нації не відібрати майбутнє і минуле, якщо не знищити мову. Бо саме вона є тим річищем, що несе рідне слово із покоління в покоління. Коли ж замулимо його - перестанемо бути народом, нацією. Тож пильнуймо це чисте джерело, шануймо тих, хто несе українське слово, його утверджує і плекає.. Зерна любові до рідної мови. Нехай вони проростуть у серці кожної людини і заколосяться плідною нивою.
   Наша книгозбірня свято шанує цей день. Для своїх користувачів, ми облаштували тематичну викладку літератури «Нашу мову українську знають навіть соловї» ,провели бесіду «Чари мови української» та підготували літературну годину  «У мові рідній і минуле, й майбутнє, у ній народу суть, його життя»

.

Коментарі

Популярні публікації