Вони помирали, щоб жила Україна

Ми вклоняємось вам низенько
 За врятований оцей світ!
 За тюльпани, за білий, біленький
 Яблуневий весняний цвіт.
 Ми вклоняємось вам ветерани
 За щасливу долю свою
 Бо у ній ваші болі і рани
 І прострелені рани в бою.
Ми вклоняємось Вам сивим, сивим
За сонячну неба блакить.
І за те, що ви нас навчили
Батьківщину свою любить.

      У травні, у дні весняного буйноцвіття приходить до нас свято Перемоги, свято «зі сльозами на очах» ...
     Свято Перемоги – особливе свято – величне, вистраждане… Подвиг героїв – переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю.
       Велика ціна цієї перемоги – це мільйони загиблих та мільйони поранених, а скільки загиблих від тяжких ран в повоєнні роки, а мільйони зламаних людських доль
    Відламки тих страшних подій й досі – протягом десятиріч ранять душі й серця наших людей, а події тої жахливої війни назавжди залишаться незагойною раною для теперішніх та майбутніх поколінь, болючим шрамом нашої пам’яті.
    Ми у вічному боргу перед ветеранами за їхню обірвану війною юність, за  невичерпну силу духу, за прояви незбагненної мужності, свідому самопожертву заради життя на землі.
    А ми, могутньою силою слова, безмежною силою інформації доносимо до умів та сердець наших відвідувачів книгозбірні величний подвиг українського народу у  війні.
       До  відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі  та  70-ї річниці завершення Другої світової війни 9 травня в селі Звиняч  біля пам’ятника воїнам-односельцям отцем Михайлом Ткачуком  відправлено панахиду за загиблими.

 






Коментарі

Популярні публікації