Жертвам голодомору присвячується....

 Кожної четвертої суботи листопада Україна вшановує пам'ять жертв голодомору та сталінських репресій.
Український голодомор 1932 – 1933рр. визнаний злочином проти людства. У 1988 році комісія конгресу США, а потім міжнародна комісія визнали український народ актом геноциду.
Без минулого немає майбутнього. Тому ми, сьогоднішнє покоління, повинні
хоч сьогодні, із запізненням у кілька довгих десятиліть, пом'янути великомучеників нашої історії. Пом’янімо і знайдімо в собі сили пройти за ними дорогою їхнього хресного путі. Не їм це потрібно, а нам. Все, що вони могли сказати світові, вони вже сказали. Тепер наша черга.
Для вшанування жертв голодомору в бібліотеці влаштовано виставку "Голгофа голодної смерті" ,
проведено годину скорботи "В скорботі плакала сльоза…". Учасники масового заходу читали поезії про голод, дізнались про причині трагедії, жахливі факти тогочасного життя , прослухали в записі спогади очевидців з мережі Інтернет.
Закінчився захід запалюванням традиційної свічки пам'яті та вшанування мучеників хвилиною мовчання під запис церковних дзвонів
22 листопада о 16 год. відбудеться всенародна акція "Запали свічку". Хай у кожному місті й селі, в кожній оселі, в кожній родині старий і малий схилить голову перед пам’яттю невинно убієнних
голодом-геноцидом, уклінно припаде до їхніх могил, поставить свічку перед образом Божим. Хай ця хвилина увійде в наші серця тихою молитвою, очистить наші душі від зла.


Коментарі

Популярні публікації