« Помолися за мене, рідненька…»

Небесній Сотні- шана й молитви 
За чисті душі, що злетіли в небо.
 Їм шлях високий, Боже, освіти 
І в мирі, Господи, прийми до себе…
    Такими благальними і пошанованими рядками розпочалась година памя’ті» Помолися за мене, рідненька…» , тим, хто загинув на Майдані ,Героїв Небесної Сотні . Захід підготували директор школи Пасічник Т.Р., педагог-організатор Кардинал Г. П., сільський бібліотекар Шкрибайло Г.І., працівники будинку культури Полівчук І.Б., Вуйчик С.С., проведений учнями школи у селі Звиняч.
     Того недільного дня у Будинок культури прийшли свідомі жителі села різних поколінь ,щоб засвідчити шану Небесній Сотні, яка віддала найцінніше - життя.
    Події останніх місяців 2013 і початку 2014 року ,що перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого
народу, присутні мали можливість переглянути із відео, яке транслювалося під час заходу . На очах у всього світу, у центрі Києва - Європейській столиці - цинічно розстрілювали беззбройних людей: студентів, викладачів, художників, фермерів, журналістів, робочих... Вони вийшли на мирний протест. Майдан Незалежності – це, справді, неймовірне місце, це СВОБОДА, це та потужна точка енергії українців, де її Герої встигли відчути все: і радість, і безвихідь, і горе, і біль, і гордість, і повагу, і гідність.
     До уваги присутніх представлено тематичну виставку «Герої не вмирають! », на якій - портрети Небесних Ангелів Тернопільщини, які хотіли відстояти своє право на краще життя. Виставку доповнили книги про Героїв ,щити і каски, які стали німими свідками буремних подій.
     Мужність та героїзм, відвага і самопожертва, відчайдушність і бойове братерство проявили Герої Небесної Сотні і всі ті, хто продовжує боротьбу за волю, свободу, єдність України у цей нелегкий для нас час .Присутні заходу віддали шану загиблим героям і з гордістю згадали своїх
односельчан, які захищали рідну землю і славну України у зоні АТО.
     В пам'ять про тих, хто здійснив особистий подвиг – віддав своє життя заради нової України - запалили свічку пам’яті, вшанували хвилиною мовчання.
     Впродовж усього заходу звучали віршовані рядки ,приурочені Героям Небесної Сотні, які так щиро, з трепетом душі читали учасники години пам’яті. З гіркотою на серці , сльозами на очах за молоді життя звучали пісні «Мамо,не плач…»,»Повертайся, солдате», »Очі підведу»,»    Не плач, народе дорогий».
Ніколи не забудуться імена тих, хто загинув на Майдані . Пам'ять про Героїв Небесної Сотні ніколи не згасне.
На коліна станем перед тими,
Хто втратив єдине дитя…
В Бога попросим опіки над ними,
 Ну, а вбивцям-лише каяття!
Не забудемо Сотню Героїв
Душі їхні у небо підуть.
В Україні з пролитої крові-
Мальви виростуть і зацвітуть.





Коментарі

Популярні публікації