День Свободи та Гідності

За волю стоятиму я до загину
І прапор Шевченка онукам віддам.
Лише Батьківщина, лише Україна
Світитиме вічно прийдешнім вікам.
Не згасне народ, що по вільній стежині
Ітиме до щастя, тепла й доброти.
Лише Батьківщина, лише Україна
Всіх нас приведе до святої мети!
Прийміть вітання з Днем Гідності та Свободи.

  Доленосні події, що відбулися в Україні восени 2004-го та на зламі 2013-2014 років, промовисто свідчать, що українці – могутня, глибоко патріотична нація з високим почуттям гідності та нездоланним духом свободи.
  Уроки боротьби за свободу і гідність доводять, що лише в єдності ми зможемо досягти виплеканої поколіннями мети – жити у вільній, демократичній, економічно і культурно багатій країні.
  Помаранчева революція та Революція гідності об’єднали вільних громадян – справжніх патріотів навколо демократичних цінностей. Злочинна влада не встояла перед силою духу та прагненням до свободи, які продемонстрували українці під час цих драматичних, але надзвичайно важливих подій.
  Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. До цього дня була організована книжкова виставка-заклик: «Тепло долонь, і розуму І серця я- Україні милій віддаю»».                                                  Спільно із школою проведено годину  пам’яті «Прости нас, Господи молюсь до тебе. Дай Україні миру і добра».                                                                           Ведучі заходу-Оля Андієвська та Аліна Кобильняк нагадали присутнім про ті тернисті шляхи цього свята та закликали бути гідними подвигів Героїв України.                                                                                           Вірші читали –Володимир Шуфліта, Антоніна Бабій, Дмитро Вівсянник, Роман Велеган.                  Звучала пісня про подвиги Героїв України у виконанні Анастасії Капаць та Аліни Кобильняк.                      Хвилиною мовчання пошанували Героїв України.
  Висловлюємо глибоку шану тим, хто поклав своє життя за нашу свободу. Пишаємося нашими співгромадянами, які всупереч жорстокому тиску антидемократичного режиму об’єдналися і відстояли своє право на вибір достойного життя та майбутнього.
  Бажаємо всім українцям, аби відчуття власної гідності завжди супроводжувало вас і стало надійною запорукою свободи та справедливості у нашому суспільстві.
  Наша глибока шана Героям Майданів, які показали приклад високого патріотизму, свідомої громадянської позиції та непохитності у відстоюванні своїх переконань.
  Безмежна вдячність воїнам, які, демонструючи високий професіоналізм та відданість державі, боронять мир та спокій українців.
Зичимо всім міцного здоров’я, Божого благословення та незламної віри у перемогу добра та справедливості!

Коментарі

Популярні публікації