РІДНА МОВА – ЧИСТА ЯК РОСА

      
   Українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов’я. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка.
   19 лютого у нашій бібліотеці підготовлено та проведено літературний дебют  «Із чистоти родилась рідна мова». До уваги користувачів  оформлено в книгозбірні книжкову виставку «О мово, музико, калино-бальзам цілющий для душі».
      Зав. бібліотекою  розповіла присутнім про духовний скарб нації-рідну мову, яка є не просто засіб спілкування, це те, що живе у наших серцях.
    Українська мова - це безмежний океан, як пісня солов’їна. Не можна ходити  по рідній землі, не зачаруючись виплеканої народом  у віках рідною мовою.  Тому, щорічно, 21-го лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо.
     Бібліотекар зачитала присутнім  легенду про українську мову. Потім  учасники заходу  розказували вірші, розгадували загадки про мову, зачитували вислови відомих українських письменників про мову. Із задоволенням згадували прислів’я та приказки, присвячені рідній мові, слухали в он лайні музичні твори про мелодійну , солов’їну мову.    Наша мова – це наша гордість. Без неї немає нації, немає держави, немає нас!
 

Коментарі

Популярні публікації