Наші Герої - гордість Звиняча

25 лютого у нашому селі  Звинячі  біля каплички Матері Божої відбулася зустріч із воїнами-односельчанами, які повернулися із зони АТО через сім місяців. Із національною символікою, квітами та сльозами на очах зустрічали своїх Героїв вихованці дитячого садочку, учні школи, на зустріч прийшли рідні, друзі, та просто небайдужі односельчани.
Зустрічали Героїв за давнім українським звичаєм – хлібом  та теплими і щирими словами вдячності, вигуками «Герої!» , «Герої!». 
Ви мене дочекайтесь з війни!
Я приїду в село на світанку…
Коли сняться рожевії сни,
І не рвуть тишу «гради» і танки.
Коли бджоли пють чисту росу,
І лелеки сідають на хату…
Я ж не міг ось цю рідну красу,
Ворогам просто так дарувати… 
   Хвилиною мовчання присутні вшанували бійців, які віддали своє життя за майбутнє України. Сільський голова Н.О. Безушко  від імені громади склала подяку воякам за той мир, щоб бережуть вони для нас, за відвагу та силу духу.

В дні великого посту, в час молитви і віри,
Прибігаєм до тебе, Мати Божа Маріє,
Просим щиро і молим гіркими сльозами:
Заступися, Небесна Царице, за нами.

  Настоятелі духовних храмів о. Михайло Ткачук і о. Василь Лехняк відправили вдячний Молебень за щасливе повернення  наших воїнів - Івана Захарова, Василя Ложечки, Михайла Тантали. Духівники подякували захисникам України за мужність і героїзм, благословили їх.
На зустрічі  панувала тишина і сльози: сльози радості і тривоги. Всі присутні заспівали «Многая літ» воїнам. Зустріч завершилась виконанням всіх присутніх Гімну України.

   Мужні  Герої відвідали і нашу бібліотеку,  де оформлено тематичну викладку літератури «Любов до України на крилах синів піднімає», зробили фотографії  у стінах нашої книгозбірні.


+










Коментарі

Популярні публікації