Успіння Богородиці

      28 серпня Православна Церква святкує кінець земного життя Пречистої Діви Марії, Син Якої, Господь наш Ісус Христос, переміг смерть Своєю смертю та воскресінням з мертвих. За традицією східної церкви, свято Успіння Пресвятої Богородиці належить до переліку дванадцяти найбільших свят церковного року, і цього дня згадують упокоєння, воскресіння та прославлення Матері Божої.
     Спасова смерть подолала і нашу смерть. Тому свята Церква називає преставлення, або перехід Пресвятої Богородиці із земного у вічне життя – успiнням.
     Свята Церква шанує Пресвяту Богородицю і сповідує Її вищою за всіх святих і навіть вищою за всіх ангелів і архангелів. Вона називає Божу Матір чеснішою від херувимів і славнішою від серафимів.
      Залишивши земний наш світ, Пресвята Богородиця не залишає нас своєю допомогою і любов’ю. “Немає диму без вогню”, – кажуть люди, і величезна кількість свят на честь чудес, які здійснені молитвами і заступництвом Богоматері; благоговійна любов, якою оточено вшанування Діви; незчисленні чудотворні ікони Богородиці, через які тисячі людей отримують зцілення, допомогу, підтримку від Господа, переконливо доводять нам, що Матір Божа бачить всі наші негаразди, страждання і звертається до Свого Сина з Материнською молитвою за всіх нас, а відомо, що немає нічого сильнішого за молитву матері. Ми просимо Богородицю молитися за наше спасіння, за наших дітей, наші сім’ї, за здоров’я, за нашу працю, країну, за мир, радість, любов, щастя і процвітання, за допомогу у всіх проблемах, які діймають нас. І Спаситель, який створив Своє перше чудо, перетворивши на весіллі воду у вино саме на прохання Своєї Матері, й тепер, ми віримо, не відмовляє молитвам Тої, Яка годувала Його Своїм молоком, носила на руках, вчила говорити перші слова, стояла біля Його Хреста…

Зі святом! З першою Пречистою!

Коментарі

Популярні публікації