Грані таланту Володимира Винниченка

26 липня виповнилося 165 років від дня народження видатного українського політичного та державного діяча, а також прозаїка, драматурга та художника - Володимира Кириловича Винниченка. Постать Володимира Винниченка- знакова для вітчизняної культури. Письменнику судилася незвичайна доля, сповнена як тріумфів, так і трагічних епізодів . Він був обраний головою першого українського уряду з одночасним виконанням обов'язків генерального секретаря внутрішніх справ. Автором і співавтором усіх головних законодавчих актів УЦР у тому числі 4-х Універсалів Центральної Ради.. Пішовши у відставку Винниченко відійшов від державної діяльності.
Володимир Винниченко-письменник світового рівня. В роки радянської влади його було викреслено з української літератури. Сьогодні після тривалого забуття постать В. Винниченка з непоправним запізненням повертається до українського читача. Бережімо його заповіт "Стійте всіма силами за Україну"
Бібліотекою організована книжково-ілюстративна виставка «Грані таланту Володимира Винниченка" присвячена видатному письменнику .Проведено бесіду «Великий син України».

Коментарі

Популярні публікації